Целер – лек за секоја болест

Целер (Apium graveolens) е зелена двогодишна билка од семејство Apiaceae. Се верува дека потекнува од Јужна Африка. Според некои записи се употребувал…

Беладона – лековита и отровна

Беладона (Atropa belladonna, Solanaceae), или кај народот позната како помамница, луда трева, горска буница и слично, претставува многугодишна, тревес…

Иланг-иланг – цвеќе над цвеќето

Името иланг-иланг (Ylang-ylang)  значи  пустина, алудирајќи на неговото природно живеалиште, и ретки, што укажува на неговиот исклучително деликатен м…