Позитивноста како животен стил

Некои луѓе изгледаат секогаш среќно бидејќи ја прифатиле позитивноста како животен стил. Тие секогаш се насмеани и несвесно ја шират позитивната енергија на луѓето околу нив. Да се поседува вакви луѓе околу себе е вистинско богатство. Како да ги препознаеме позитивните личности? Смирени и умерени се – нивната интонација не…

Научете повеќе за јогата

Јогата претставува поврзување со нашето вистинско битие. Без разлика на тоа кој пат сте го одбрале, или која техника ја применувате – целта е секогаш иста – спознавање, самоспознавање, свесност и поврзување со божественото, што всушност е вистинското битие. Јогата е една од шесте основни системи на индиските мисли познати…

Фосфорот е значаен исто колку и калциумот

После калциумот, фосфорот е најзастапен минерал во човековото тело. Во природата се наоѓа во вид на соли и се јавува во три облици: бел – отровен, виолетов – неотровен и црн – најстабилен. Името го добил од грчкиот збор phos и pheroskoje кои значат носител на светлост, затоа што фосфорот…

Мал црн фустан – задолжителен додаток во плакарот

Во гардероберот на секоја жена, постојат одредени парчиња кои мора да се имаат и претставуваат вистинска класика. Токму таа гарантира дека не секогаш големиот број на бои и додатоци се потребно за да се’ изгледа совршено. Кратките црни фустани, се обожувани од дамите на сите возрасти, и совршено ја истакнуваат…

Диета 3 часа

Диетата е дело на Jorge Cruise, фитнес-новинар кој поставил три правила што треба да ги почитувате доколку сакате ефекти: 1. Појадокот треба да го консумирате по еден час откако ќе станете од кревет. 2. По појадокот мора да јадете на секои три часа. 3. Треба да запрете со јадење три…