Како настанал бидермаерот?

Бидермаерот за прв пат се спомнува  уште во 400-та година. Тогаш девојките носеле венчиња од цвеќиња и треви на главата, за кои се верувало дека имаат магиска моќ. Во Рим, носеле жолти превези поради …

Гравиола – растение кое лекува рак

Гравиола (Annona muricata) е зимзелено растение со потекло од Централна и Јужна Америка. Денес расте во Мексико, на Карибите, Колумбија, Перу и Венецуела, а може да се најде и во некои делови на Африк…

Танзанија – савани, плажи и величествени животни

Ќе ви ја претставиме преубавата африканска земја Танзанија со нејзините контрасти и величествени карактеристики, заради трендот во овие ладни, зимски денови, да се патува кон топли дестинации. Се рабо…

Панчакарма – подмладување на телото

Панчакарма е ајурведска програма за чистење и подмладување на телото. Потекнува од зборот панча, што значи пет, и карма што значи делување. Оригиналниот процес на чистење се состоел од пет постапки ко…