Ѓ

ЃАВОЛ
Ако видите ѓавол – успех во трговијата; ако бегате од него – кавга.

loading...

ЃЕРДАН
Веселба; ѓердан од злато – ќе се сомневате во нешто.

ЃОН
Селидба; излитен ѓон – чувајте се од озборување.

ЃУБРЕ
Пари и среќа; ако ви е дома – среќа; ако видите ѓубре надвор – очекувајте наследство; ако газите по ѓубре – ќе бидете лути.

ЃУБРЕЊЕ (НИВА)
Богатство.

ЃУБРИШТЕ
Благосостојба.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *