В

ВАГА-Работа со суд, добивка, неизвесност.

loading...

ВАГОН-Нема потполно да успеете; ако паднете од вагон – излез од неизвесноста.

ВАЗНА-Весело изненадување; ако ја правите – ке бидете наградени; ако ја добиете како подарок – деловен успех; ако скршите вазна – бес.

ВАЉАК-После некои непријатности следува задоволство.

ВАЛЦЕР-Ако играте валцер – љубовна изјава; ако гледате како други играат валцер – невозвратена љубов.

ВАМПИР-Некој непријател ве лаже; ако ве дави – болест, незадоволство.

ВАНИЛА-Ќе стигнете во високо друштво.

ВАРИВО-Со штедење ќе постигнете благосостојба.

ВДОВЕЦ/ВДОВИЦА-Пријатно познанство; успех на работа и добри вести; ако се сонувате како вдовец/вдовица – радувајте му се на она што ве очекува.

ВЕДРО-Ведро полно, добивка; ведро со вино – радост; празно ведро – кавга и непријателство или ќе бидете ограбени и ќе знаете кој е крадецот.

ВЕЃИ-Радост и задоволство; густи веѓи, имате моќен заштитник; ретки веѓи и убави, забава и радост.

ВЕЗ-Ако на сон везете или видите вез – ќе бидете наградени.

ВЕЛОСИПЕД-Домашна кавга.

ВЕНЕЦ-Венец зелен, свадба; венец црвен, љубов; ако плетете венец – радосна иднина; ако носите венец на нечиј гроб – неисполнети надежи / наследство; ако носите венец на глава – клеветење; венец од цвеќе – љубовни грижи; златен венец – ве очекува у6ав живот; ако девојка сонува венец – има верна љубов.

ВЕНТИЛ-Ќе се ослободите од некои непријатности.

ВЕНЧАВАЊЕ-Среќа во бракот.

ВЕПАР-Ако трча – ќе избегнете некоја опасност; ако убиете вепар – ви претстои опасна авантура; ако уловите вепар – радост.

ВЕРВЕРИЦА-Среќа; ако ја гледате како јаде – среќа во семејниот круг; ако ве гризне – зло.

ВЕРМУТ-Грижи.

BEPHИК-Некои пречки ќе бидат преминати.

ВЕСЕЛБА-Весело друштво, препреки; ако сте весели, неправди.

ВЕСЛАЊЕ-Работа без признание.

ВЕСЛО-Кратко патување, радост.

ВЕСНИЦИ-Ако читате весници – ќе чуете добри вести; .

ВЕСТИ-Ако слушнете вести – болест.

ВЕТЕР-Голема кавга; ако ве носи, бидете постојани; ако слушате ветер, некој ве лаже; ако ви дува од грб – добри пријатели; ако ви дува во лице – несреќен случај; ако се борите против силен ветер – успех, благодарение на упорноста.

ВЕТЕРНИЦА-Ако врти – успех во работата; ако стои – работите бавно се одвиваат.

ВЕЧЕРА-Среќа и благосостојба; богата вечера – не подлегнувајте им на страстите; сиромашна вечера – се дружите со луѓе кои ве чинат многу; ако ве канат на вечера – не работите чесно; ако вечерате во друштво – среќа во работата; ако гледате како други вечераат – сменете го начинот на живеење.

ВЕШТИЦА-Ако се сонувате како вештица, штета; ако таа не ве види, успех.

ВИДРА-Околу вас се итри непријатели.

ВИКАЊЕ-Ако чуете викање – благословени сте. Сплетки во друштвото.

ВИЛА-Ненедејна среќа.

ВИЛУШКА-Ве опкружуваат недобро намерни пријатели.

ВИНАРСКИ ПОДРУМ-Минливи тешкотии.

ВИНО-Ако пиете вино, другите ве искористуваат; вино да тече како река, богатство; ако е истурено – ќе ве следи среќа; ако истурате вино – кавга; бело вино -злонамерни пријатели ; црно вино – убава иднина; матно вино – грижи; ако видите вино во чаша – несигурна иднина.

ВИНОВА ЛОЗА-Не се мешајте во туѓите работи/добро здравје; ако ја садите – напредок; ако ја режете – задоволство и мир во семејството.

ВИНОЖИТО-Среќа; ако ви е над глава – ќе средите некои имотни прашања.

ВИНСКА БОЧВА-Гости; полна, задоволство; празна, тешкотии .

ВИНСКА ЧАША-Добра вест; ако ја скршите – нечија смрт.

ВИНСКИ ОЦЕТ-Кавга.

ВИНТ-Ќе бидете прекорени од некого.

ВИОЛИНА-Ако свирите на виолина, пријатни моменти во фамилијата; ако слушате како некој свири – ќе бидете поканети во пријатно друштво.

ВИСТИНА-Ако чуете како некој ви ја кажува вистината – ќе морате нешто да признаете; ако вие зборувате вистина – непријатности.

ВИТЕЗ-Љубовна понуда; ќе се ослободите од некои долги договарања.

ВИУЛИЦА-Грижи.

ВИШНА-Ако јадете вишни, грижи; плод – незадоволство; ако берете вишни – добиток.

ВЛАСТ-Ако вие имате власт, неприлики во работата; ако имате работа со власта – ќе се смирите со непријателите.

ВЛЕЗ-Ако не можете да го најдете – неуспех.

ВЛЕКАЧ-Промена на местото на живеење; потфатот ќе ви пропадне поради предавство и лаги.

ВЛЕЧКИ-Некој желно ве очекува; ако вие ги носите, ќе ви се исполни некоја желба.

ВЉУБЕН ПАР-Размислете за своите одлуки; ќе уживате во тајни задоволства.

ВЉУБУВАЊЕ-Ако се вљубите, напредок.

ВНУК-Благосостојба.

ВОДА-Вода да тече, ве лажат; ако пиете вода, ќе западнете во тешкотии; бистра вода, здравје; матна вода – зло, пазете се од сомнителни работи; топла вода – несреќен случај или болест; ладна вода, радост; ако се бањате во матна вода – загу6а на некое драго лице; ако истурате вода – се лажете самите себеси; ако скокнете или паднете во вода – ќе ве прогонуваат; мирна вода – жалост; жуборење на вода – задоволство и среќа; ако давате некому вода – верно пријателство; длабока вода – опасност.

ВОДЕНИЦА-Озборување; ако поседувате воденица – богатство.

ВОДЕНИЧАР-Избегавајте весели друштва.

ВОДЕНИЧКИ КАМЕН-Несреќа.

ВОДОВОД-Добиток.

ВОДОПАД-Радост.

ВОДОСКОК-Исполнување на желбите, веселба.

ВОЕНА ПАРАДА-Големи грижи.

ВОЗ-Патување; ако возот стои – ќе избегнете некоја несреќа; брз воз – голема промена.

ВОЗБУДА-Ќе ви се исполни некоја желба.

ВОЗДИШКА-Ако воздивнувате – неостварени желби; ако чуете како други воздивнуваат – некој чезнее по вас.

ВОЗЕН РЕД-Патување.

ВОЗЕЊЕ-Ако се возите во кола – внимавајте ве искористуваат; ако се возите во свечена, у6ава кола или пајтон – унапредување; ако се превртите при возење – непријатно доживување.

ВОЗНА КАРТА-Патување.

ВОЈВОДА-Пазете се од сомнителни пријатели.

ВОЈНА-Кавга.

ВОЈНИК-Ако сте војник – ви претстои опасност; ако видите убаво облечен војник – чест.

ВОЈСКА-Радосен настан; ако гледате војска – кавга.

ВОЈСКОВОДЕЦ-Углед и чест; ако се сонувате како војсководец – успешна работа.

ВОЛ-Ќе живеете во мир и изобилство; многу волови, женидба; волови дебели, добро; слаб вол, зло; ако пасе – радост; впрегнати волови – среќа во бракот и љубовта; ако колете вол – несреќа; ако се тепаат волови – опасност.

ВОЛК-Добра работа; ако волкот завива – непријатности; ако ве гони – непријател; ако го совладате волкот – победа над непријателите; ако убиете волк, лицемерен подарок; стапица за волк – штета.

ВОЛНА-Сплетки и лаги; ако купувате или продавате волна, успех во трговијата; ако чешлате волна – ве опкружуваат лоши луѓе.

ВОЛНЕНА ОБЛЕКА-Благосостојба; ако носите волнена облека – голема добивка; ако ја видите на друг – неуспех во некој потфат.

ВОСКРЕСНУВАЊЕ-Ќе бидете спасени од голема несреќа.

ВОСОК-Жолт восок – лага; ако се топи – штета.

ВОСОЧНА ФИГУРА-Ќе бидете во друштво со досадни луѓе.

ВОШКА-Добивка; ако видите вошки на друг – успех; ако ги убивате вошките – пари, добивка; многу големи вошки – благосостојба.

ВРАМУВАЊЕ-Врамување на слика – разумно располагајте со своите пари.

ВРАНА-Ќе се замерите со претпоставените; ако фатите врана, жалост.

ВРАПЧЕ-Озборување; радост; ако гледате како летаат – празни ветувања; ако ловите врапци – неочекувана средба; големо јато врапци – пазете се од озборувања; врапци на покрив – ќе ве исмеваат.

ВРАТ-Ако го миете вратот – здравје, радост; отечен врат – успех и добивка; дебел врат – благосостојба; долг и слаб, болест.

ВРАТА-Пријателство; отворена врата – добар глас, гости; ако со тешкотии ја отворате вратата – другите не ве сфаќаат; затворена врата – разочарување; скршена врата – пазете се од крадци.

ВРАТАР-Озборување.

ВРАТИЛО-Ако вежбате на вратило – опасност, потребна ви е помош.

ВРАЌАЊЕ-Враќање од некаде – изнанадување.

ВРБА-Среќа; ако сечете гранки од врба – несреќа,болка.

ВРВКА-Сплетки, озборувања; златна врвка, чувајте си го имотот; врвка околу тело – незадоволство; зелена врвка – надеж; црвена врвка – радост, задоволство; жолта врвка – бес; синаврвка – верна љубов; црна врвка – грижи; бескрајна врвка – долгови.

ВРЕТЕНО-Успех; свадба.

ВРЕЌА-Многу вреќи, не ги расфрлајте парите непотребно; полна вреќа – напредок; празна вреќа, штета; вреќа полна со овошје – загу6а; искината или дупната вреќа – голема загуба; ако носите тешка вреќа – мачен живот.

BPИЕЊE-Ако гледате како нешто врие – добивка во игрите на среќа.

ВРТОГЛАВИЦА-Радосен настан.

ВРШИДБА-Богатство; ако гледате вршидба – деловен успех; ако помагате при вршидба – вашиот труд на крај ќе се исплати.

ВТОРНИК-Среќна иднина.

ВУЈКО-Среќен настан во семејството.

ВУЛКАН-Жив вулкан – радосно изненадување; згаснат вулкан – непријатности, ненадеен губиток.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *