Иланг-иланг – цвеќе над цвеќето

Името иланг-иланг (Ylang-ylang)  значи  пустина, алудирајќи на неговото природно живеалиште, и ретки, што укажува на неговиот исклучително деликатен мирис, но најпознат и најкористен превод е „цвеќе н…

Синдром на полицистични јајници

Полицистични јајници се многу честа болест која погодува една од 15 жени, а настанува заради хормонски дисбаланс во женското тело. Може да предизвика проблеми со месечниот циклус или да го отежне зачн…

Ванила – најпопуларен и најскап зачин на светот

Ванила е еден од најскапите и најпопуларните зачини на светот. Иако главно се користи како зачин, станува сé повеќе популарна во областа на алтернативната медицина поради своите лековити својства. Ван…