6 основни совети за акните

Акните главно се јавуваат на мрсна кожа или, пак, само на Т-зоната, односно на челото, носот и брадата. Имено, на мрсната кожа порите се проширени, а жлездите лачат повеќе мрснотии, па кожата е блеска…

Овие домашни лекови не би требало да ги користите

Познато е дека домашните лекови понекогаш се подобри од скапите апчиња за превенција на некоја болест или ублажување на болка. Сепак, постојат некои препарати за кои мислиме дека ќе ни помогнат во мом…