Здодевност – „болест“ на недостаток на интереси

Бидејќи здодевноста не е класична болест, за неа не постои лек, а човекот треба сам да пронајде мотивација во себе, за да ја победи. Таа стана предмет на истражување кај некои научници и филозофи, но …

Мажите и слободното време

Според некои испитувања, мажите полошо го организираат своето слободно време отколку жените, но, исто така, го имаат и повеќе. Иако жените ја превземале својата професионална улога во светот, домаќинс…

Јавањето коњи е одлична вежба

Јавање коњи е добра форма на вежбање која има многу предности и за кардиоваскуларниот систем и за кондицијата на мускулите. Иако може да изгледа дека јавачот е пасивен, еден час јавање може да согори …

Есенска детоксикација: зошто и како?

Како што претходно напоменавме во некоја од статиите, детоксикацијата е прочистување на организмот со консумација на голем број течности, од кои најмногу вода. Најчесто детоксикацијата се спроведува в…

Возете велосипед и уживајте активно во природата!

Возењето велосипед е популарна вежба, како за рекреација, така и за намалување на телесната тежина. Можете да уживате во природата сами или заедно со вашето друштво, а освен тоа и физички се активират…