Што треба да знаеме за алергиите?

Алергиите претставуваат невообичаен одговор на нашиот имунолошки систем, кои настануваат поради различни фактори од околината (антигени или алергени). Симптомите на алергиската реакција можат да биде …

Како да препознаете дали Вашиот осип има потреба од итен лекарски преглед?

Осип (исип) е состојба на кожата во која се менува бојата, изгледот и нејзината текстурата на кожата. Осипите може да се појават во многу форми, како: Црвенило Испакнатини Грутки Плускавци Тие можат д…

Гинко – најстарата билка на светот

Гинкото (Ginkgo biloba) како едно од најстарите видови на дрва присутни на планетата, спаѓа во најпродаваните билни лекови. Неговата употреба е позната уште од пред 5000 години во традиционалната кине…

Интересни факти за децата родени во есен

Ако вашето дете е родено во есен или го очекувате месецов овој текст ќе ви биде интересен. Прочитајте ги овие интересни, но и научно докажани факти во врска со децата кои се родени во есен. Деца роден…

Ѓаволска канџа – против болки и настинки

Ѓаволска канџа (Harpagophytum procumbens) е растение кое потекнува од Јужна Африка. Името го добива поради своја специфична форма која потсетува на канџа. Африканските племиња веќе 1000 години ја кори…