Невообичаени особини кои се наследуваат од родителите

Често се случува децата, поради гените да личат на своите родители, да имаат иста боја на очи, ист тип на кожа, кадрава или права коса, облик на лице, уста, нос или градба. Исто така, гените се главни…

South Beach диета

South Beach диетата ја имаат осмислено кардиолог Arthur Agatston и нутриционистот Marie Almon како алтернативен начин на исхрана со внесување на малку маснотии, која е препорачана од страна на Америка…

Псоријаза

Псоријаза е хронична, генетски детерминирана кожна болест која се карактеризира со црвенило и задебелувања на кожата покриени со сребрено-бели, меки и суви лушпи. Ваквите промени најчесто се јавуваат …

Ве мачи несоница?

Во денешно време многумина имаат проблеми со спиењето. Оние на кои им треба многу време за да заспијат, се будат во текот на ноќта, или пак имаат тешки соништа, и наутро се будат уште поуморни, се вел…

Како да се справите со зголемена температура?

Зголемена температура најчесто укажува на присуство на некакво воспаление во организмот и ве предупредува дека вашето тело во тој момент не поседува идеален здравствен и имунолошки баланс.  Нормалната…