Черимоја – овошје од долината на Андите

Черимоја (Annona cherimola) е име на плодот од дрвото Анона черимоја. Расте во долината на Андите, на надморска височина од 1500 метри, од Колумбија до Перу. Ова растение поднесува и пониска температу…