Јапонско јаболко – вкусот на доцната есен

Јапонско јаболко е овошје кое станува вкусно за јадење во овој период од годината, кога на организмот му е потребна храна богата со витамини и минерали, за да се заштити од претстојната сезона на наст…

Сувото овошје го јакне имунитетот и го намалува стресот

Сувото овошје настанува со сушење и дехидратација на зрелото овошје, до степен за му да се овозможи подолготраен рок. Постојат 3 основни типови на суво овошје: суви цели или сечкани плодови, суви меле…

Гоџи бобинки – традиционален кинески лек

Гоџи бобинките (лат. Lycium barbarum) се познати под многу имиња: волчја бобинка (кинески), кинески трн, брачна лоза, kuko (Јапонија), црвена мушмула, чај од војводата од Аргил, gou qi (мандарински) и…

Овошна диета

Овошната диета е добра за намалување на телесната тежина. Пред почетокот на оваа диета, важно е да знаете дека треба да се внесува одредена количина на калории за да може да се одржува добрата здравст…