Како да се борите со телесните мириси?

Телесните мириси најчесто се јавуваат како резултат на потење на кожата. Иако потта не мириса, бактериите кои живеат на површината на нашата кожа се потхрануват и ја разложуваат во ароматични масни ки…

Хиперхидроза – прекумерно потење

Потењето е природен физиолошки процес за терморегулација во човековиот организам, односно ладење на телото, со цел одржување нормална телесна температура во случаи кога луѓето се физички активни, нерв…