Eнтериер прилагоден на секоја возраст

Луѓето во одредени периоди од животот имаат потреба од поинаков ентериер, и заради тоа можеме да кажеме дека личниот простор постојано се менува, исто како и ние. Еве неколку брзи совети за средувањет…

Хималајска сол – совршеност во кристалната структура

Хималајска сол е единствена сол која има совршена кристална структура. Од таква структура телото може, без многу напор, лесно и едноставно да ги апсорбира сите вредни минерали и елементи. Воедно, оваа…

Лаванда – кулинарска и лековита драгоценост

Лавандата (Lavandula Officinalis) се култивира низ многу земји ширум светот, но најквалитетната се добива од Хрватска, од островот Хвар. Во историјата и’ се придавале различни својства, а сушени…

Домашен спа третман

Пилинг Постојат ралични рецепти за природен пилинг на телото, во зависност од она што сакате да постигнете. Мешавина од еднакви количини на маслиново масло и шеќер, може да биде одличен избор за чувст…

Започнете го денот под туш!

Доцна сте пристигнале дома и тоа наредниот ден ви се „чита“ на лицето. Се разбира, уште ноќта сте ја симнале шминката, но утрото сепак, видливи се последиците од неколкуте часа помалку сон. Кога ќе се…