Со пливање до совршено тело!

Пливањето е активност која постои од кога постои и човекот. Кога пливате не ги оптеретувате зглобовите и ‘рбетот. Хоризонталната положба на телото ја подобрува циркулацијата, а протокот на водат…

Астма – хронична болест на дишните патишта

Астма е една од најчестите хронични болести кои влијаат на белите дробови. Најчесто не може да трајно да се излечи, но со соодветен третман може да се постигне делумно или целосно исчезнување на симпт…

Златни кинески правила за долг живот

Потребно е косата често, долго и нежно да се чешла. Лицето треба да се мие со ладна вода, а нозете со топла. Ако постојано се вежба погледот во далечина, очите ќе бидат поздрави. Ако забрзано ја помес…

Синап

Првиот напишан запис за синапот потекнува од пред 5000 години, а се спомнува во Новиот завет во кој царството небесно се споредува со семките од синапот. Исто така, овој зачин го користеле и Грците и …