Украс во домот: Бегонија

Бегонијата е раскошен едногодишен цвет кој потекнува од тропските делови на Јужна Америка, Африка и Азија. Постојат околу 1400 нејзини видови, кои се разликуваат по цветот, листовите, висината и облик…

Кумин

Куминот (Cuminum cyminum) е билка со силен мирис, со потекло од Египет, која се одгледувала претежно на Медитеранот, но и во арапските земји, во Индија, Турција и Кина. Најголемата грешка што воопшто …