Бамја – растение на иднината

Бамја (Hibiscus esculentus) е растение кое почнало да се одгледува во долината на реката Нил, пред нашата ера. Ова растение било популарно пред 3500 години, особено кај Египќаните, а го користела и Кл…

Со мед до природен ботокс за лице

Медот, прополисот и отровот од пчели се топ 3 призводи за нега на кожата. Медот е одличен помошник за акни, егземи, дерматитис, псоријаза и рани. Пчелниот отров ги ублажува брчките и црвенилото на кож…

Хиперхидроза – прекумерно потење

Потењето е природен физиолошки процес за терморегулација во човековиот организам, односно ладење на телото, со цел одржување нормална телесна температура во случаи кога луѓето се физички активни, нерв…

Ботокс – современ еликсир на вечната младост

Од многуте техники за помладување, најбезболниот е оној со ботокс. Токму затоа, бројот на неговите корисници станува се поголем. За овој препарат најчесто се размислува кога се работи за отстранување …