Коктел: Redheaded slut

Состојки: * 100 мл ликер од праска * 100 мл Јегермајстер * 150 мл сок од брусница Подготовка: Ставете ги сите состојки во коктел шејкер полн со мраз и потресете го добро. Служете во кратка или долга ч…

Третман на уринарни инфекции со увин чај

Кај народот познат како увин чај, или чај од лист од мечкино грозје (Arctostaphylos uva ursi), се употребува како лек за третман на уринарни инфекции. Иако не е познат механизмот на неговото делување,…

Нега на лицето оваа есен

Со промената на годишното време, а особено со заладувањето, потсетете се дека на вашето лице ќе му биде потребна дополнителна нега и потпрете се на есенските продукти! Продуктите кои ги имаме на распо…

Топ 3 есенски коктели

Ви претставуваме 3 интересни и освежителни есенски коктели, кои задолжително треба да ги пробате. Почувствувајте ја есента со своите бои и мириси и уживајте во вашиот пијалок! 1.Коктел од ванила, круш…

Брусница – помош при инфекции, температура и замор

Брусницата (Vaccinium vitis-idaea) е богата со органски киселини, бета каротен (витамин А), некои  Б витамини  (Б1, Б2, Б3), од минералите најмногу има калиум, многу фенолни компоненти наречени биофла…