Зошто е добро да се вежба аеробик ?

Аеробик е вид на тренинг кои комбинира ритмички аеробни вежби со истегнување и вежби за сила. Целта му е да ја зголеми аеробната сила, флексибилноста и кардиоваскуларниот капацитет на организмот. Вклу…

Научете да го скротите бесот пред тој да ве контролира вас

Секојдневното темпо со постојаната трка по успех и пари остава последици кај секој од нас, особено на психичкото здравје. Последиците од стресните состојби, кратките рокови и постојаниот притисок се р…

Танц на шипка – музика, витка фигура и цврсти мускули

Ако ја сакате музиката и сакате да имате витка фигура и цврсти мускули, танц на шипка е идеален избор за вас. За оваа рекреација не е битна градбата ниту кондицијата, и совршено е за сите жени. Првиот…

Пилатес – вежби за стимулација на метаболизмот и свеста

Концептот на терапевтскиот ефект врз мускулите го развива германскиот тренер Џозеф Х. Пилатес во 20-тите години на минатиот век. Пилатес својата техника ја развивал и ја подобрувал со надбљудување на …

Биоенергија, најприроден метод на лекување

Самото име ни кажува дека се работи за енергија која носи живот (bios гр. живот) или “животна енергија”. Секоја клетка во човечкото тело функционира со помош на енергија, емитирајќи електрични импулси…