Употребувајте хељда и потхранете го мозокот

Хељда претставува семе од растението Fagopyrum esculentum кое потекнува од Азија и Сибир, каде се користела како една од основните намирници во исхраната, од која се подготвувале каши. Денес е најпопу…

Што да јадете после тренинг

Без разлика што спортувате или колкав е интензитетот на вежбите, тренинг е периодот за време на кој вашето тело во поглема или помала мера е изложено на физички напор и сразмерно со тој напор троши ен…