Употребувајте хељда и потхранете го мозокот

Хељда претставува семе од растението Fagopyrum esculentum кое потекнува од Азија и Сибир, каде се користела како една од основните намирници во исхраната, од која се подготвувале каши. Денес е најпопу…

Емоционално прејадување

Емоционално прејадување е општо позната состојба за која знаат речиси сите луѓе, но ретко отворено се зборува за овој проблем. Емоционално прејадување е еден од најчестите проблеми во исхраната. Често…

Трипанофобија – страв од игли

Трипанофобија е страв од инјекции, односно игли и медицински процедури во кои се користат игли. Статистиките велат дека најмалку 10% од населението страда од оваа фобија. Симптомите можат да бидат пот…