Положбата на спиење влијае врз здравјето и убавината

Можеби не верувате во тоа, но положбата во која спиете, значително влијае на вашето здравје. Докажано е дека некои позиции се поздрави од другите. Исто така, постојат положби кои би требало да ги избе…

Масажата како најстар метод на лечење

Дали сте знаеле дека во светот постојат преку 80 различни видови масажа? Масажата припаѓа истовремено во класична и алтернативна медицина, како една од најстарите методи на лечење. Потекнува од Кина и…

5 едноставни чекори за нанесување бронзер како професионалец

Бронзерот е супер додаток кога се работи за шминката, но поради гламурозниот ефект, повеќето жени не преферираат нанесување на бронзер секојдневно. Но, доколку го нанесете на посебен ден или за посебн…

Врат без брчки

Знаците на стареење најпрво се појавуваат на вратот, бидејќи кожата тука е најтенка и најчувствителна на УВ зраците како и на другите надворешни влијанија. Со тек на времето, во овој дел на телото се …