Топ 3 совети за убавина (2)

1.Маска за мрсна кожа Состојки: 1 лажичка мед, 2 лажички лимонов сок, 1 киви, 1 лажица густин, босилок (чај) Подготовка: Во лажичка мед додајте 2 лажички лимонов сок и мешајте. Со прстите натапкајте н…

Убавина за 20 минути (Дел 2)

Многу често се случува вашата коса да е испукана или безживотна, и покрај употребата на скапите шампони, балсами или препарати за коса. Лекот за ова е – користење на домаши препарати. Најдобро е да ѕи…

ПИКА болест – потреба за јадење земја, паста за заби, креда, сапун…

Пика претставува нарушување во исхраната што се манифестира со зголемена потреба за конзумирање нехранливи супстанции во период од еден месец или подолго. Името доаѓа од латинскиот збор pica што значи…