Аспарагус – чувар на здравјето

Аспарагус (лат. Аsparagus officinalis) е билка која е позната уште од Aнтичкиот свет, каде особено била почитувана од Римјаните и Старите Грци. Оваа билка не е доволно позната во Македонија, а претста…

Зошто да пиете млеко?

Млекото е еден од најубавите пијалоци од детството, за кој како и што претходно читавте, е богат со хранливи состојки кои делуваат поволно на организмот. Освен што се користи како дел од исхраната, ка…

Едноставни и здрави овошни сокови секое утро

Почетокот на летото е совршен период за да изберете здрав начин на исхрана. Овошните сокови, особено доколку ги приготвувате сами се добар начин да се забавувате и да вкусите здрава храна, која прекра…