Забрзајте го заздравувањето на раните

Во моментот кога ќе се повредите, битно е раната веднаш да се дезинфицира. Потребно е да ја измиете раната и да ставите фластер. Не ја допирајте. Кога ќе ја миете раната, не користете премногу силни с…

Јод – неопходен за работа на штитната жлезда

Јодот претставува есенцијален минерал кој се јавува во трагови во човековиот организам, примарно одговорен за правилен развој и работа на штитната (тироидна) жлезда, а ние го внесуваме преку храната. …

Како да го исчистите домот после поплава?

Поплавата во домот предизвикува големи штети, но со брзо и правилно делување, можат да се спречат големите штети кои ги носи.  Најголема опасност од поплавите во домот е појавата и брзиот развој на га…

Што е Ебола?

Ебола вирусот за прв пат се појавува во 1976 година во Судан и Конго. Името го добива според случајот во село во близина на реката Ебола. За моменталната ситуација во западна Африка се вели дека ова е…

Ракија – универзален народен лек

Според многумина, ракијата, заедно со некои други домашни производи, како што се лукот, маслиновото масло и медот, е едно од најделотворните оружја кое се користело во народната медицина и се препорач…