Како да се борите со телесните мириси?

Телесните мириси најчесто се јавуваат како резултат на потење на кожата. Иако потта не мириса, бактериите кои живеат на површината на нашата кожа се потхрануват и ја разложуваат во ароматични масни ки…

Што се тоа парабени и дали се штетни ?

Хидратантната крема за лице, кремата за подрачјето околу очите, кремата за сончање, сапуните, дезодорансите, геловите и пените за бричење, шампоните, балсамите за усни – се производите кои се де…