Педофилијата и виртуелниот свет

Дали живееме во атмосфера на виртуелниот свет? Дали сме свесни за проблемот на педофилија како дискурс на сексуална злоупотреба на деца преку интернет? Ова се дел од прашањата за кои најчесто општеств…

Нарцисоидни генерации

Нарцисоидност, како вид на дисфункционално однесување, е нереално проценување на своите квалитети и постигнувања, насочено кон ставови дека индивидуата е подобра и повредна од оние што ја опкружуваат.…

Здравствените предности на рибиното масло

Веќе одамна ни е познато дека рибиното масло може значително да го подобри нашето здравје. Најбитната состојка која рибиното масло го прави толку лековито се омега 3 масните киселини. Тие имаат многу …

Разлика во возраст помеѓу браќа и сестри

Кога станува збор за одржување хармонија во семејството, односот помеѓу неговите членови се од клучно значење. Кога во семејството има повеќе од едно дете, тоа претставува дополнителен предизвик, а во…

Чаеви за оваа есен

Започнува актуелизацијата на чајот, како најпопуларен напиток за есенските денови. Претходно зборувавме за бенефитите од пиењето чај и благотворното влијание врз организмот, а овој пат ви претставувам…