Боранија – мешунка богата со витамин К

Боранија (Phaseolus vulgaris) претставува често потценет, но сепак многу здрав и хранлив зеленчук, кој во облик на сочни мешунки во полузрела состојба се користи во исхраната. Потекнува од Мексико од …

Мастер диета за прочистување на Бијонсе Ноулс

Светската пејачка и глумица Бијонсе Ноулс (34 г.) започнала да ја практикува „Мастер диетата за прочистување“ која се состои од јаворов и лимунов сируп и многу течности, за да успее да изгуби 10 килог…