Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Денес е Европски ден за рационална употреба на антибиотици

Европскиот ден за рационална употреба на антибиотици, за прв пат се одбележа на 18 ноември 2008 година и претставува Европска иницијатива за јавно здравје. Целта на овој ден е да се подигне свеста за …

Домашна аптека

Дијареа, висока температура, гребнатини од возење ролерки, плускавец од новите чевли, алергија во пролет, затнат нос, главоболка….Звучи познато нели? Секој од вас барем еднаш се соочил со некоја…