Убави и отровни – совети за третман на украсни растенија

Цвеќето е омилен украс на многу домови, но, меѓу домашните растенија постојат и оние со кои одредени видови на контакт можат да бидат опасни по здравјето, а во екстремни случаи, дури и да предизвикаат…

Домашни мирисливи бомби за капење

Органските производи од ваков вид не само што се најдобри, туку и најекономични. Бомбите за капење навистина знаат да бидат „солени“ и да не можеме да си ги дозволиме поради високите цени. Но навистин…

Домашни ликери

Ликер од кафе Состојки:  450 ml виски, 8 dl црно кафе, 8 dl слатка павлака, 6 dl млеко, 250 гр бело чоколадо, 50 гр млечна чоколада, 150 гр кафеав шеќер, 150 гр нутела, 1 лажичка арома од ванила, ½ ла…

Домашни миленичиња и бременост – Да или не?

Ако дознаете дека сте бремени тоа не значи дека автоматски треба да се ослободите од Вашите домашни миленичиња. Но ова не значи дека не треба да внесете неколку промени во домот, поради безбедносни пр…

Овие домашни лекови не би требало да ги користите

Познато е дека домашните лекови понекогаш се подобри од скапите апчиња за превенција на некоја болест или ублажување на болка. Сепак, постојат некои препарати за кои мислиме дека ќе ни помогнат во мом…