Кјото – градот на храмовите

Кјото, некогашниот главен град на царската Јапонија, е сместен на островот Хоншу, а подрачјето е населено уште од 7. век.  Во Кјото се наоѓаат дури 2000 храмови и светилишта, а ги посетуваат околу 30 …