Куркума пијалоци за добро здравје

Еден од најхранливите зачини во денешницата претставува куркумата, со која ве запознавме во неколку наврати. Неговото дејство е поволно за целиот организам, има позитивно влијание при спречување на  в…

Алое вера – чудотворна билка

Алое вера или позната како Aloe Vera Barbadensis Miller, е билка која од порано е позната како еликсир на младоста. Потекнува од Северна Африка, но успева и во Средоземните земји, каде цвета во текот …

Комбуха – еликсир на долговечноста

Комбуха „печурката“ е позната ширум светот, уште одамна, а особено популаризирана последниве петнаесет години. Ја нарекуваат руска, јапонска, кинеска и индиска чајна печурка. Првите записи датираат од…

Ботокс – современ еликсир на вечната младост

Од многуте техники за помладување, најбезболниот е оној со ботокс. Токму затоа, бројот на неговите корисници станува се поголем. За овој препарат најчесто се размислува кога се работи за отстранување …