Влијанието на Месечината врз хороскопските знаци

Уште многу одамна се проучува влијанието на Месечината врз хороскопските знаци. Знакот во кој се наоѓа Месечината при нашето раѓање, открива многу за инстинктните реакции. Всушност, според нејзиното в…

Верувате ли во љубов на прв поглед?

Најновите истражувања покажале дека за “љубов на прв поглед“ е одговорен делот од мозокот што ја игра клучната улога во донесувањето на романтичните одлуки. Една студија на ирски научници открила дека…

Направете домашен гел – освежувач на простории

Нема ништо поубаво од миризлив дом! Во лето лаванда, а во зима ванила и цимет би биле одлични за да го направат домот потопло и повпечатливо место за престој. Мирисите ни ги будат сетилата, а со тоа и…

Чувствувајте се удобно додека планинарите

Ако еднаш  се вљубиш во убавите планини, полни со изненадувања, тоа трае засекогаш. Оние коишто често посетуваат планини, се чувствуваат удобно додека планинарат. Планинарењето е физичка активност кој…

Боите и расположението

Боите имаат големо влијание и улога во нашите животи, бидејќи влијаат на расположението. Секој од нас има свој спектар на омилени бои и бои кои не му се допаѓаат. Доживувањето на боите зависи од повеќ…