Танзанија – савани, плажи и величествени животни

Ќе ви ја претставиме преубавата африканска земја Танзанија со нејзините контрасти и величествени карактеристики, заради трендот во овие ладни, зимски денови, да се патува кон топли дестинации. Се рабо…

10 животни олеснувања за кои досега сигурно не сте знаеле

Колку пати сте се обиделе да престанете да пушите, но не ви успеало? Колку пати од девојката/момчето сте земале телефонски број и утредента сте сфатиле дека  е погрешен? Како да учите, и многу лесно д…

Листериоза

На оваа тема пишува Прим. Д-р. Жарко Караџовски, специјалист епидемиолог во Институтот за Јавно здравје на Република Македонија. Листериоза (Listeria monocytogenes) претставува значителен проблем во п…

Абориџински хороскоп

Абориџините, австралискиот домороден народ, е познат по својата комплексна и разработена митологија. Ќе ве запознаеме со основните знаци на нивниот хороскоп. Јануари: Посум Ова се личности со силна, р…

Децата и домашните миленици

Ако имате дете, а веќе размислувате да набавите и домашен миленик, треба да сте свесни дека секое животно си бара време и внимание. Морате добро да се информирате за видот на животно кое ќе го згрижит…