Смокви – мелем за душа и тело

Смокви, типично медитеранско овошје, со овална или крушковидна форма, кое може да се јаде свежо или сушено. Надворешната боја на плодот варира од светлозелена, златна, кафеава па се’ до темновио…

6 прашања кои имаат моќ да ви го променат животот

Овие прашања подолу се со цел длабоко да се спознаете себеси и да откриете што е тоа што ви е приоритет во живoтот. Сите ние имаме неискористен потенцијал, а прашањата се дизајнирани да ви помогнат ви…

Фитнес за поквалитетен живот

Фитнес означува состојба на добро физичко и ментално здравје, добра физичка состојба која настанала како производ на редовни физички вежби и правилна исхрана. Тоа  би значело да се чувствувате добро в…

Зачинете го сексуалниот живот со секси помагала

Многу луѓе користат секси помагала, без оглед на различните мислења од поконвенционалната популација, и тоа не само за да го заменат она што не го поседуваат или не им е достапно, туку, пред се’…

Биоенергија, најприроден метод на лекување

Самото име ни кажува дека се работи за енергија која носи живот (bios гр. живот) или “животна енергија”. Секоја клетка во човечкото тело функционира со помош на енергија, емитирајќи електрични импулси…