Како да се борите со телесните мириси?

Телесните мириси најчесто се јавуваат како резултат на потење на кожата. Иако потта не мириса, бактериите кои живеат на површината на нашата кожа се потхрануват и ја разложуваат во ароматични масни ки…

Ова не сте го знаеле за брадавиците

Вашите брадавици можат да доживеат оргазам. Поради стимулација на брадавиците мозокот ослободува окситоцин кој прави вагината да има контракции. Постојат четири видови на брадавици: нормални, прави, н…

Планетите и човечкото тело

Астролозите од средниот век имале теорија дека секоја планета е поврзана со одреден дел од човечкото тело, односно со организмот. Тие тврделе дека постојат посебни односи жлездите и планетите. Совреме…