Влијанието на боите во домот

Влијанието на боите во домот е докажано. Одлуките најчесто се сведуваат на боите за кои се коментира дека се актуелни, па оттука некои се класични, а некои се предизвикувачки. За да се постигне мир и …

Боите и расположението

Боите имаат големо влијание и улога во нашите животи, бидејќи влијаат на расположението. Секој од нас има свој спектар на омилени бои и бои кои не му се допаѓаат. Доживувањето на боите зависи од повеќ…

Светли бои за дом полн со позитивна енергија

Кои се вистинските бои кои треба да се одберат за домот, е едно од најинтересните, а воедно и најтешките прашања кои се поставуваат при уредувањето. Секако дека изборот најмногу зависи од ефектот кој …

Внесете ја есента во домот

Есента е годишно време во кое доминираат боите кои предизвикуваат смиреност и релаксација, но и енергија и разиграност. Дизајнерите препорачуваат да се внесат овие бои и во нашиот дом, и доколку сме в…

Што говори за вас бојата на лакот за нокти

Многу жени бојата на лакот за нокти ја избираат во согласност со трендовите, но, секогаш во тренд се повеќе бои, па така секој ја бира бојата која најмногу му одговара. Освен тоа, постојат бои кои ги …