Кои работи ја прават жената вистинска дама, а кои не?

Жената со стил нема ништо вештачко и претерано, секогаш е чиста и уредно нашминкана, без силикони и претеран накит. Вистинската дама не ја следи модата слепо, таа нема примери кои ги следи, туку добро…

Васаби – јапонскиот самурај на здравјето

Васаби (Wasabia japonica) со векови се користи како лек за многу болести. Се верува дека ги уништува штетните бактерии од храната, ја подобрува силата на коските, функцијата на црниот дроб, а има и ан…

Фосфорот е значаен исто колку и калциумот

После калциумот, фосфорот е најзастапен минерал во човековото тело. Во природата се наоѓа во вид на соли и се јавува во три облици: бел – отровен, виолетов – неотровен и црн – најстабилен. Името го до…

Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут (Cirtus paradisi) претставува тропска билка од фамилијата на аргуми со горчлив вкус. Тоа е зимзелено дрво кое вообичаено расте до 6 метри. Плодот е светло жолт до зеленкаст, а постои и сорта…

Направете природна паста за заби

Да имате потполно здрави заби претставува вистинска реткост во денешно време. Храната која ја јадеме, секојдневниот стрес, нездравиот начин на живеење, а многумина од вас ќе се согласат и веродостојно…