Влијанието на здравата исхрана врз расположението

Среќните луѓе се и здрави луѓе поради влијанието на здравата исхрана врз расположението. Здравата исхрана опфаќа балансирано количество на протеини, јаглехидрати, масти, витамини и минерали. Здравата …

Кога е најдоброто време за тренинг?

Недостатокот на резултати и време, се двете важни работи кои луѓето најчесто ги наведуваат како причини за нередовно вежбање. За многумина од вас, најдоброто време за вежбање е она време кое се вклопу…

Здрава комбинација на храната на John Hay

Според диетата на др. John Hay, правилна комбинација на храната е основата на здравиот начин на прехрана, која може да помогне во лечењето на заболувањата на кардиоваскуларниот систем. Самата диета се…

Синдром на полицистични јајници

Полицистични јајници се многу честа болест која погодува една од 15 жени, а настанува заради хормонски дисбаланс во женското тело. Може да предизвика проблеми со месечниот циклус или да го отежне зачн…

Дебелина – болест на модерниот човек

Дебелина е хронична болест која се карактеризира со прекумерно натрупување масти во организмот и зголемување на телесната тежина. Првобитно се сметало дека е само естетски проблем, но сега се знае дек…