Заштитете се од штетните УВ зраци

Излегувањето на сонце во суштина е корисно и поволно за кожата. Со тоа кожата ја поттикнува синтезата на витаминот Д кој е неопходен за калцификација на коските. Меѓутоа, со појавата на озонските дупк…

Биоенергија, најприроден метод на лекување

Самото име ни кажува дека се работи за енергија која носи живот (bios гр. живот) или “животна енергија”. Секоја клетка во човечкото тело функционира со помош на енергија, емитирајќи електрични импулси…

Се двоумите околу начинот на уредување на спалната соба?

Се двоумите околу начинот на уредување на спалната соба? Спалната соба е вашата оаза на мирот по напорниот ден. Според тоа, таа треба да биде уредена онака како што сака вашето битие во изборот на бои…

Ласер – медицина на иднината

Употребата на ласер во физикалната и рехабилитациската медицина се поврзува со дејството на светлината со електромагнетски зрачења. Концентрираната енергија ослободена со ласерска проекција на светлин…

Радиестезија – чувствителност на штетни зрачења

Терминот радиестезија потекнува од латинскиот збор “radiare“, што значи зрачи, и грчкиот збор “aisthánomai“, што значи набљудува. Ова е многу комплексна област, која тешко може да се објасни во неколк…