Што треба да знаеме за алергиите?

Алергиите претставуваат невообичаен одговор на нашиот имунолошки систем, кои настануваат поради различни фактори од околината (антигени или алергени). Симптомите на алергиската реакција можат да биде …

Излечете ги здодевните афти!

Афтите претставуваат мали, болни и рецидивни лезии, кои најчесто се појавуваат на внатрешната страна на усните, јазикот, мекото непце и на слузницата на образот. Местата на кои се појавуваат афтите е …

Селен за здраво срце

Името селен потекнува од грчкиот збор selene што значи месечина. Важноста на селенот за човековиот организам е воочена во 1979 година кога болеста Keshan (облик на кардиомиопатија која се јавува кај м…

Жен шен – најпопуларен хербален лек

Жен шен (Panax Ginseng) претставува еден од најпопуларните хербални лекови во светот кој се користи во традиционалната медицина за лекување на многу болести и подобрување на општата добросостојба на о…