Автоимуни болести

Автоимуни болести се системски, хронични болести кои го напаѓаат буквално целото тело. Истите се случуваат како резултат на имунолошкиот систем врз организмот на човекот, при што имунолошкиот систем з…

ХПВ

ХПВ (HPV – Human Papiloma virus) е најпознатиот вирус после ХИВ, пренослив по сексуален пат. Ги напаѓа кожата и слузокожата на различни делови од телото, и кај мажите и кај жените. ХПВ има околу…