Педофилијата и виртуелниот свет

Дали живееме во атмосфера на виртуелниот свет? Дали сме свесни за проблемот на педофилија како дискурс на сексуална злоупотреба на деца преку интернет? Ова се дел од прашањата за кои најчесто општеств…

Влијанието на порнографијата врз машкото либидо

За повеќето мажи, порнографијата е само вид на опуштање што прави да се чувствуваат подобро и ги ослободува од стресот. Но, сепак, премногу консумирање на порнографските содржини може да доведе до зас…

Фитнес девојки – мотивација за вежбање

Кога станува збор за мотивацијата која ја добивате за да го поминете времето во теретана или надвор трошејќи калории, време е да обрнете внимание на најпопуларните фитнес девојки во светот и нивниот н…

Шопинг, секс, интернет – зависностите на модерното време

Живееме во ера на зависности кои можат да им се препишат на човечките слабости, трендовите, глобализацијата и општеството. Ненадејниот технолошки развој и постепената дехуманизација, отуѓување и осаме…

Најчести митови за online студиите

Иако студирањето преку интернет станува почесто, сеуште постојат бројни митови и неточни претпоставки за него. Во оваа статија решивме да собереме и да Ви ги претставиме оние кои се најчести и, разбир…