Мажите откриваат: Овие особини ја красат идеалната жена

Отсекогаш се полемизирало за тоа што жените бараат кај еден маж или пак, што мажите бараат кај жените. Сепак, без разлика колку истражувања ќе се направат, жените и мажите секогаш се запрашуваат што е…

Бесмртната привлечност на џентлмените

Концептот на џентлмените историски се врзувал за фр. термин “noblesse oblige“, односно припадност кон високата класа. Џентлмените морале да си го докажат своето аристократско потекло преку кодексот на…