Биоенергија, најприроден метод на лекување

Самото име ни кажува дека се работи за енергија која носи живот (bios гр. живот) или “животна енергија”. Секоја клетка во човечкото тело функционира со помош на енергија, емитирајќи електрични импулси…

Доза здравје во едно растение: Артичока

Артичоката (Cynara scolimud) е растение кое се одгледува заради прехрана и во медицински цели (од сушените листови и делови од стеблото се прави чај). Младите главички се користат во исхраната, така ш…

Маслинка – ефикасно средство против современите болести

Маслинката (Olea europaea) и маслиновото масло се користеле уште во времето на старите Грци и Римјани, а и денес овие производи се многу ефикасни во борбата против современите болести. Па дури може да…

Нега на ноктите

Недостатокот на витамини или минерали се чувствува и на ноктите, а секако тоа продолжува и во есенскиот период. Ноктите се истенчуваат, се сушат, стануваат меки, се кршат и се појавуваат бели флеки. И…