Топло чоколадо – задоволство за душата

Топлото чоколадо е напиток кој вообичаено се состои од чоколадо или какао прав, топло млеко или вода и шеќер. Иако е општоприфатено мислењето дека се консумира со стандардните состојки, можете да дода…

Како најлесно да ги исчистите дамките?

Домот е место каде ги минувате опуштените моменти со своите најблиски. Веселите дружења околу масата често оставаат свои траги на вашата облека, како и на мебелот. За и понатаму безгрижно да уживате с…

Колачиња „Снежни шишарки“

Снежните шишарки се интересни и брзи колачиња, кои веруваме дека ќе ви се допаднат. Не се користи шеќер, лесни се за подготовка, а и секогаш можете да си додадете и некоја “своја“ состојка. Почувствув…

Чоколадото го враќа доброто расположение

Чоколадото ни помага во миговите кога од храната бараме “враќање на доброто расположение“. Чоколадото е деликатес, кој се прави од какао и шеќер. Во продажба најчесто се наоѓа во вид на плочки, но мож…

Какао за здравје и добро расположение!

Какаото претставува зимзелено дрво кое природно расте во долниот дел на источните падини на Андите во Јужна Америка, и претставува извор на какаото и чоколадото. Неговото ботаничко име Theobroma cacao…