Најубавите градини во светот

Освен градови и споменици, дел од човечките цивилизациски постигнувања се и средените градини. Тие, исто така, претставуваат интересни локации кои ги привлекуваат туристите од целиот свет, а самите со…

Островот на Принц Едвард – изолирана канадска убавина

Островот на Принц Едвард е регион во Канада, составен од самиот остров и неколку други, соседни островчиња. Иако е најмалиот регион во земјата, се работи и за воедно, едно од најстарите населени подра…