Успехот во 8 зборови

Што е успех? Успехот е релативен поим – секој тежнее кон подобро утре – за себеси, за богата кариера, за убава жена или маж, за  многу пари. Што е за Вас успехот ? Дали сакате да остварите…

Значењето на куќите во хороскопот

Куќите во хороскопот ни кажуваат во кои подрачја на животот нешто ни се случува. Кога некоја куќа е полна со планети, тоа значи дека тоа подрачје е активно во нашиот живот. Прва куќа се однесува на ли…

Книги за личен развој

Во време на брз живот и големо незадоволство, често знаеме да тежнееме кон успех, кој не доаѓа, нешта кои ги посакуваме и ги немаме – за на крајот од денот да си легнеме уморни од желбата да имаме мал…

Дали сте подготвени за брак?

Подготовката за брак, почнува уште во најраното детство, т.е. среќниот брак на родителите е предуслов за среќен брак на нивните деца. Од среќни семејство излегуваат психофизички стабилни деца, кои се …

Исплетете мрежа на контакти за полесно вработување

Секоја индивидуа сонува за успешна кариера. Но, за остварување на своите соништа и полесно вработување треба да исплетете мрежа на контакти. Секој контакт кој го имате може да биде отскочна даска за В…