7 секојдневни навики кои го уништуваат квалитетот на косата

Женската убавина започнува со косата, затоа проследете ги следните 7 секојдневни навики кои токму го уништуваат нејзиниот квалитет. Свесни сте дека имате тенко влакно, но сепак одлучувате да ја носите…

Фитнес за поквалитетен живот

Фитнес означува состојба на добро физичко и ментално здравје, добра физичка состојба која настанала како производ на редовни физички вежби и правилна исхрана. Тоа  би значело да се чувствувате добро в…

Бенефити од позитивното размислување во животот

Позитивното размислување и гледање на нештата од подобрата страна, се’ уште останува еден од факторите кои влијаат на подобрување на квалитетот на човековиот живот и неговите односи со околината…

Вода – есенцијален одржувач на човековото здравје

Водата е една од најважните состојки кои се потребни за да се одржува човековото здравје, и успешно извршување на сите метаболитички процеси. Постојат многу заблуди околу начинот на нејзиното консумир…

Небојша Пешевски: Квалитетот секогаш излегува на виделина

Небојша Пешевски е професионален шминкер, кој како голем љубител на женската убавина, својата страст ја насочил токму кон уметноста на шминкањето. Овој креативен млад уметник, освен што се занимава со…