Бамја – растение на иднината

Бамја (Hibiscus esculentus) е растение кое почнало да се одгледува во долината на реката Нил, пред нашата ера. Ова растение било популарно пред 3500 години, особено кај Египќаните, а го користела и Кл…

Клеопатра – симбол за убавина низ вековите

Инспирација и неодоливост, тоа може да е Клеопатра – симболот за убавина низ вековите. Клеопатра се смета за најголемата заводничка низ вековите, која знаела како да ги негува своите лице и тело…